מזל טוב! נולד לכם סרטון אנימציה
קונגרטס! יגעתם, הזעתם והפקתם סרטון אנימציה מהמם, מדויק ובול בפוני. קצרתם אלפי שבחים, קיבלתם ליקיים, תגובות מתפעלות ושיתופים, אכן, הצלחה.
ואז? בום וזה נגמר. כמה דקות קצרות של תהילה ומכאן, מה עושים? איך מאריכים את ההצלחה? ממנפים אותה ומפיקים את המיטב שבמיטב מהסרטון שלכם?
קבלו כמה טיפים קטנים ומרימים לסרטון אנימציה רב פעמי:
- השתמשו בנכסים הדיגיטליים שלכם
יש לכם אתר, עמוד פייסבוק עסקי, אינסטגרם או לינקדין? מעולה פלוס. כל ערוץ דיגיטל המקדם את העסק הוא אמצעי נהדר להאריך את חיי הסרטון ולהפיק ממנו את המרב. עשו זאת בתבונה ובהתאם לחוקי הפלטפורמה- בקשו קבצים בגדלים ופורמטים המתאימים לכל ערוץ, התאימו את התוכן לאופי הפלטפורמה. לצורך הדוגמא, סרטון אנימציה באינסטגרם ילווה במלל קצר והאשטאגס מתאימים, סרטון בלינקדאין ילווה בפתיח מקצועי ועוד ועוד.
2. אל תניחו אותו סתם כך- צרו עניין!
העליתם פוסט עם הסרטון הנפלא שלכם, קיבלתם צפיות ולייקים ומה הלאה? על מנת להשאיר את הפוסט "בחיים", חשוב לייצר מעורבות ותגובתיות. איך? תנו הקדמה מעניינת, ספרו על התהליך/המוצר/השירות, הזמינו את האוהדים שלכם לחוות דעה.
מכירים את המצב הזה שפתאום קופץ לכם בפיד פוסט מ2018? אז זה בדיוק זה. כל תגובה מקפיצה אותו ומשאירה אותו עוד קצת במודעות.
כל הערוצים, ללא הבדל, אוהבים מעורבות של הגולשים. זו בדיוק המהות של קידום אורגני.
3. תנועה מעגלית זה כל הסיפור
כבר חפרנו רבות על הנושא. אז קבלו ממו קצר: צרו תנועה מעגלית בין כל הערוצים שלכם. כיצד? ממש פשוט. הסרטון נמצא באתר? נפלא. צרו פוסט בפייסבוק/לינקדאין וכד'. הזמינו את הצופים לבקר באתר ולצפות בסרטון.
הרווח? כולו שלכם-צפיות בסרטון, תנועה באתר, תנועה בעמוד הפייסבוק. מעגל קסמי הדיגיטל.
4. ערכו את התיאור של הסרטון והוסיפו תגיות ומילות מפתח רלבנטיות
פייסבוק יוטיוב ועוד ערוצים דיגטליים נותנים לכם מתנה ללא עלות, לא תיקחו? השתמשו באפשרות להוספת תיאור קצר על הסרטון, תנו לו שם והוסיפו תגיות רלוונטיות. כל אלו יקדמו את הסרטון באלגוריתם ויאפשרו לו להופיע בתוצאות החיפוש על פי מילות המפתח המתאימות.
5. הנגישו את התכנים שלכם
הנגשת הסרטונים שלכם היא לא רק חובה חוקית, אלא גם מוסרית. היא מאפשרת לקהל רחב לצפות בסרטונים ומנגישה אותם גם לאוכלוסייה בעלת מוגבלויות. הוספת כתוביות לסרטון גם מקדמת אותו אורגנית במערכת החיפוש של גוגל, אז אין כאן כל שאלה.
6. צרו סרטונים שניתן להשתמש בהם לשימוש חוזר
סרטוני תדמית, סרטונים המציגים מוצר מדף, סרטונים אשר גרפו מעורבות גבוהה או סרטונים המציינים אירועים חשובים- השתמשו בהם שוב במרחק סביר של זמן. אם הסרטון מוצלח אין סיבה לא לשתף אותו שוב. שיתוף נוסף בליווי הסבר קצר יכול להחיות את הסרטון ולהשיב אותו ישר לעניינים.