שלושת האלמנטים שמרכיבים כתיבה שיווקית טובה
בכדי להגיע לכתיבה שיווקית שמביאה תוצאות, אנחנו צריכים להקפיד על שלושה אלמנטים שונים שיהיו במאמר. חשוב לזכור שכתיבה שיווקית יכולה להופיע בכל מיני צורות. היא יכולה כאמור להיות בצורת מאמר. גם פסקה קטנה
שמתארת תמונה יכולה להיות כתיבה שיווקית לכל דבר. למעשה, כל דבר שמצוי אצלנו בפרסומים של העסק ואפילו באתר יכול להיחשב ככתיבה שיווקית וראוי לכתוב אותו ככזה.
בוא נראה מהם שלושת הרכיבים לכתיבה שיווקית נכונה:
ערך לקורא
בכדי שמישהו בכלל יטרח ויקרא את מה שכתבנו, אנחנו צריכים להקפיד ולייצר ערך בכל פסקה או מאמר. הערך יכול לנבוע מפתרון של בעיה או שאלה כלשהי. חשוב להבין לפני הכתיבה מהו הערך שנרצה לייצר או מהי השאלה שעליה נרצה להשיב. אנחנו למעשה עונים על צורך שיש לקורא. זה המקום לציין שאותו קורא או קוראת של התוכן שלנו, הם למעשה גם לקוחה או לקוח פוטנציאלים שלנו או שהם יכולים לשלוח אלינו לקוחות. ערך במאמר יכול להיות באינספור צורות, למשל: סקירה של מוצרים והשוואה ביניהם. ערך יכול להיות התייחסות לבעיה בריאותית למשל. גם ערך בידורי הוא ערך לכל דבר. מאמר שיווקי יכול להיות מצחיק ומשעשע ויש הרבה דוגמאות לכך.
בנוסף – ערך לקורא יכול לסייע משמעותית באספקט של קידום אורגני – זאת גם המטרה של גוגל, להציג תוצאות רלוונטיות ואיכותיות לגולשים שלהם.
יצירת מכירות
כתיבה שיווקית היא בסופו של דבר חלק ממערך שלם של שיווק שמטרתו למכור מוצרים או שירותים ללקוחות. כתיבה שיווקית צריכה לשלב בתוכה הצגה נאותה של המוצר או השירות שאותו אנחנו מציעים. לפעמים הכתיבה השיווקית רק תפנה למקום אחר שיציג את המוצר או השירות וזה גם בסדר. דבר נוסף הוא שמטרות העסק, כלומר מכירות, תמיד יעמדו לנגד העיניים של הכותב.
זה אומר כל מיני דברים, למשל: הצגה של תחום העיסוק של העסק בצורה חיובית. מתן סיבות מדוע אנשים זקוקים לסוג השירות או המוצר הנמכרים בעסק וכו'. הרעיון הוא להראות לקורא כיצד הוא יכול לתת מענה לבעיה או צורך שלו על ידי רכישה של מה שיש לאותו עסק להציע. כמובן שצריך לעשות הכל בטון שמתאים לסוג הקורא, לסוג העסק ולפלטפורמה בה הטקסט נכתב. צריך לדעת להבחין בין זה לבין מודעת פרסומת שגם לה יש מקום אבל לא כאן.
קידום אתרים
אם היינו כותבים טקסטים על גבי פלאיירים לתיבות דואר או במודעות בעיתון, שני הסעיפים הקודמים היו מספיקים בהחלט. מכיוון שאנחנו כותבים בשביל אתר אינטרנטי, כאן נכנס אלינו עוד שותף ששמו גוגל. בשביל להגיע עם הטקסט שלנו לקהל רב, אנחנו צריכים לערוך אותו בצורה שגוגל יבין שהוא טוב וימקם אותו בראש תוצאות החיפוש. מבחינה מעשית זה אומר שעלינו לערוך מחקר של מילות מפתח ולפיהן לכתוב את הטקסטים שלנו. מילות המפתח הן ביטויים שאנשים תכלס מחפשים. התרכזות ובניה של טקסטים מסביבם יבטיח שאנחנו כותבים על נושאים שעולים בחיפושים. גוגל מבחינתו יבין שהטקסט שלנו נותן מענה לאותם נושאים, שאלות או בעיות ויציג את הדף במקום גבוה כאשר יחפשו אותם.
דגשים לכתיבה שיווקית נכונה
כאשר כותבים לצורך שיווקי, חשוב לזכור כמה דברים:
- התאמת הסגנון לקוראים – התאימו את הדרך שבה הדברים כתובים לקוראים שהייתם רוצים לראות כלקוחות. אם אתם מדברים על בעיות אורטופדיות לגיל הזהב, אל תשתמשו בסלנג שאפילו אתם בקושי מבינים.
- כתיבה קולחת – הקפידו לכתוב בצורה נעימה וקולחת. זכרו שזה לא טקסט שמישהו ממש חייב לקרא, אם זה לא יהיה נעים וקולח, פשוט תאבדו קוראים בדרך.
- תמצות – חשוב להעביר נקודות ולהסביר טוב אבל לא מעבר לכך. אם נראה לכם שהסברתם משהו מספיק, פשוט תעברו הלאה.
- עוררו עניין וסקרנות – הבעיה בטקסטים שיווקיים רבים היא שהם עוסקים בכל מיני נושאים משעממים. טקסט שיווקי טוב הוא כזה שיודע ליצור עניין גם בדברים אפרוריים.
- כתבו בשפה ראויה – לא משנה באיזה סגנון אתם כותבים, יש רמה מסוימת שאתם צריכים לשמור עליה. כתיבה בצורה וולגרית או עם טעויות כתיב צורמות יכולה להזיק לשם הטוב של העסק. אתם לא נדרשים להיות מושלמים בכתיבה אבל כן לשמור על רמה מינימלית של שפה ודקדוק.
- תנו למישהו לקרא לפני הפרסום – זה חשוב בכדי לעלות על דברים שאתם לא יכולים לראות. לפעמים יגידו לכם שמשהו בטקסט איננו ברור. לעתים יש לכם טעויות צורמות שפשוט נפלו לכם כי זה כבר הטקסט העשירי שאתם כותבים ביום…
סיכום
כל מי שנהנה ומוכשר לכתיבה יכול לכתוב גם כתיבה שיווקית טובה. חשוב לזכור שהדבר לא מגיע יש מאין ואיננו מובן מאליו. כתיבה שיווקית מצריכה מחשבה ותכנון בטרם ניגשים אליה והרבה תשומת לב במהלכה בכדי לכלול את שלושת האלמנטים שלה.