אל דאגה, אתם נמצאים בחברה טובה. רבים שואלים את עצמם בדיוק את אותה השאלה: מה ההבדל בין קופירייטינג לאתר לבין כתיבת תוכן ואת מי אני צריך כדי לבצע את המשימה שלפני. שאלה זו נשאלת במיוחד בשנים האחרונות מאחר שהגבול ביניהם הולך ומטשטש-משהו. זה קורה מאחר שכותבי תוכן רבים משלבים טכניקות קופירייטינג, והקופירייטרים בתורם ממנפים אסטרטגיות של שיווק תוכן במלאכתם שלהם.
אז מה ההבדל בין קופירייטר לכותב תוכן? עושים סדר אחת ולתמיד
אז נכון, אלו וגם אלו הם להטוטני מילים. שניהם עוסקים בהנעת קוראים, בהעברת מסרים, במשיכת קהל וטיפוח מודעות למותג. יחד עם זאת, קיימים גם הבדלים ביניהם, והבנת ההבדלים בין שני התפקידים הללו היא חיונית עבור בעלי עסקים ומשווקים ששואפים לרתום את מלוא הפוטנציאל של התקשורת הכתובה.
אז פנו לכם 2 עד 3 דקות (לא יותר, מילה שלי) ואני בטוחה שבסיום הקריאה, אתם תדעו את ההבדל בין קופירייטר לבין כותבת תוכן, ולאיזה איש/אשת מקצוע אתם צריכים לפנות כדי לקחת את המוצר או השירות שלכם לשלב הבא.
מוכנים?
יאללה, בואו נתחיל…
קופירייטר: אמן השכנוע
קופירייטר הוא מקצוע שהיה איתנו כאן עוד הרבה לפני שהיו כותבי תוכן. הוא בדרך כלל עבד במשרדי פרסום – השחיז מילים, חידד מסרים, פעל ועדיין פועל כדי לגרום לאנשים לבצע פעולה מיידית מסוימת: לרכוש, להירשם לניוזלטר, לבוא לכנס/תערוכה, להוריד תוכנה, לתרום וכו'.
קופירייטרים משתמשים במגוון טכניקות פסיכולוגיות כדי לגרום לאנשים לבצע את הפעולה הרצויה. בעיקר הם מנסים ליצור נרטיב משכנע שיעורר תגובה רגשית שתניע לפעולה – לעורר פחד מהחמצה, את התשוקה לחיים טובים ואיכותיים יותר, את השאיפה להשגת עוד כסף, להשיג ליותר שעות שינה, או עוד זמן פנוי וכו'.
המסרים של קופירייטרים הם בדרך כלל קצרים וממוקדים. הם חייבים להעביר מסרים עוצמתיים בכמה שפחות מילים. קופירייטרים מצטיינים ביצירת מסרים תמציתיים ומשפיעים המהדהדים בקהל היעד. הם יודעים לזהות את הצרכים, הדחפים, המניעים, הפחדים, הדאגות והמוטיבציות בקהל היעד ולנסח הצעות מכירה ייחודיות שנוגעות בדיוק במקום הנכון.
קופירייטרים מנסחים מודעות פרסום, יוצרים סלוגנים, ממציאים שמות למותגים/למוצרים/לשירותים/לחברות ועסקים, כותבים כותרות, כותבים תסריטים לפרסומות וכיוצא באלו.
דוגמאות לתוצרים של קופירייטרים:
סלוגנים
כמו זה של חברת NIKE:
או הסלוגן האלמותי של חברת קוקה קולה:
הסלוגן שיצרנו: "מנוסים בנכסים"
שם וסלוגן שיצרנו למיזם חדש
שם וסלוגן שיצרנו לבית ספר ללימוד גרמנית
שם וסלוגן שיצרנו לתערובת שתילה- "אדמה, מקום טוב לגדול בו"
תיאורי מוצר:
ברור, לא?
עכשיו שהבהרנו והבנו מה תפקידו ומהי מומחיותו של הקופירייטר, אפשר לגשת לקולגה שלו, לאח שלו למקצוע ולהסביר מה כותב התכנים עושה ואיך הוא עושה את זה.
כותב תוכן: אמן המידע
כתיבת תוכן היא מקצוע חדש יחסית. מקצוע שנולד עם הופעת האינטרנט בסוף שנות ה-90 של המאה ועשרים.
כותב תוכן עוסק בדרך כלל ביצירת תוכן אינפורמטיבי, בעל ערך, מעניין, סוחף ומרתק. כותבי תוכן שאופים להעביר מידע, לעורר השראה, להעשיר, להסביר, להרחיב אופקים, לעורר מחשבה, לעיתים לבדר ולעיתים לחנך, כאשר המטרה הסופית היא לבנות אמון וסמכות. וחרף העובדה שגם כותב התוכן מנסה לשכנע, זוהי רק מטרתו המשנית, המטרה העיקרית היא לתת ערך ממשי. כותבי תוכן מתמקדים אפוא בבניית קשרים ארוכי טווח עם הקהל שלהם.
בניגוד לקופירייטרים הפונים לרגש, כותבי תוכן פונים לשכל של הקוראים, לאינטלקט, להיגיון הבריא וליצר הסקרנות הטמון בכולנו.
כתיבת תוכן אינה תמציתית, היא יכולה ללבוש צורות ופנים רבות ותוצריה יכולים להיות טקסטים ארוכים כגון: מאמרים, פוסטים בבלוגים, כתבות עיתונאיות, עמודי נחיתה, מדריכים, חדשות, קורסים דיגיטליים, ספרים אלקטרוניים ועוד.
כדי לספק תוצרים אלו עורכים כותבי התוכן מחקרים מקיפים, קוראים מאמרים ארוכים ומנגישים אותם במילים פשוטות, ברורות ובגובה העיניים. כותבי תוכן מסוגלים אם כן לזקק מידע מורכב לתוכן קל לעיכול.
כותבי תוכן פועלים בשיתוף פעולה עם מקדמי אתרים על מנת לעזור בהעלאת הדירוג של אתרי אינטרנט במנועי החיפוש, ובראשם גוגל. יש סט של כללי כתיבת SEO שכותבי תוכן מקצועיים מיישמים אותם כאשר הם כותבים תוכן למטרות קידום האתר או הבלוג, למשל: שילוב מילות מפתח בגוף הטקסט, בכותרות וכו'.
לצד כתיבה המתאימה למנועי חיפוש, יש גם טכניקות לכתיבת תוכן נכונה. טכניקות המבוססות על מחקרים שבדקו כיצד גולשי אינטרנט נוהגים לקרוא ברשת. נהוג למשל לכתוב תוכן בפסקאות קצרות, להקפיד על כותרות ראשיות ומשניות המספרות מה ממתין בפסקה שלמטה ולשלב רשימות בבולטים.
דוגמאות לתוצרים של כותבי תוכן
פוסטים בבלוגים:
לדוגמה הפוסטים בבלוג שלנו
הקליקו על הקישור לקריאת הפוסט המלא בנושא >> תכנים ארוכים
הקליקו על הקישור לקריאת הפוסט המלא בנושא >> כתיבת תסריטים
כתבות יחסי ציבור:
למשל כתבה היח"צ הבאה שכתבנו
כתיבת תוכן לאתרים:
כמו עמוד האודות הזה שכתבנו
סיכום הבדלים בין קופירייטרים לבין כותבי תוכן
בעוד קופירייטר רץ ספרינט כותב תוכן הוא רץ מרתון אם ניקח לדוגמה חברה היפותטית המשיקה בקבוק מים חדשני בטעמים אקזוטיים, שהייחודיות היא שהבקבוק שומר על המשקאות בטמפרטורה מושלמת.
אז הקופירייטרית תתמקד ביצירת סלוגן קליט כמו: "Stay Cool", ותבנה תסריט לפרסומת שהמסר שלה הוא – "הבקבוק ששומר על המשקה שלך קר למשך 24 שעות!".
וכותב התוכן יכתוב פוסט מפורט בבלוג של החברה על המדע שמאוחרי ויסות הטמפרטורה של בקבוק המים, וייצור סדרת מאמרים על חשיבות השתיה לאורך היום, כמה צריך לשתות מדי יום על פי מומחים והיתרונות של מוצרים רב פעמיים וידידותיים לסביבה.
קופירייטרים | כותבי תוכן | |
מטרות: | לשכנע כדי להניע לפעולה מיידית | ליידע ולבנות מערכת יחסים ארוכת טווח |
אורך: | טקסטים קצרים ותמציתיים | טקסטים ארוכים אך ממוקדים |
פניה: | לרגש | לאינטלקט, לשכל |
תוצרים: | מודעות פרסום, סלוגנים, שמות מותג ועוד | מאמרים, פוסטים, מדריכים, חדשות, דפי נחיתה ועוד |
לסיכום, קופירייטינג וכתיבת תוכן הן מיומנויות משלימות והמשווקים המצליחים ביותר הם אלו שיודעים לשלוט בשניהם ולשלב אותם ביעילות בקמפיינים שלהם. על ידי מינוף החוזקות של קופירייטינג וכתיבת תוכן כאחד, ארגונים יכולים ליצור אסטרטגיית תוכן הוליסטית ויעילה ומניעת צמיחה.
לקריאה נוספת – בין קופירייטר לכותב תוכן
- קופירייטינג: על כוחן של מילים בעולם העסקים
- טיפים מנצחים לכתיבה שיווקית אפקטיבית
- כתיבת תוכן אקדמי – המדריך המלא ליצירת תוכן אקדמי מדויק
- שירותי תוכן איכותיים על ידי טובי הקופירייטרים מבית אונדהאוס דיגיטל
זקוקים לשירותי קופירייטינג או כתיבת תוכן?
אנחנו כאן עבורכם, יודעים לבחור את המילים הנכונות.