כלים למדידת איכות תוכן

עוסקים בכתיבת תוכן? כך תמדדו את איכות התוכן שיצרתם כתיבת תוכן לנכסים דיגיטליים היא שילוב קסום בין אמנות לבין מדע. היכולת להיכנס לנעליהם של לקוחות פוטנציאליים ולדבר לליבם; לרגש, לגעת, לחשוב מחדש, לסחוף, לסקרן, להצחיק, להתגעגע, להקסים ולעניין דורשת כשרון של ממש, יצירתיות, תעוזה וחשיבה מחוץ לקופסה. אמנות, כבר אמרנו?!. אבל כתיבת תוכן היא עבודה, ממש כמו כל עבודה, וככזו אין די בהפקת התוכן לכשעצמו, כותבי תוכן צריכים להוכיח, לעצמם וללקוחותיהם, שהמאמצים שלהם כדאיים וכי התשלום עבור מאמציהם – ראוי.

כך למשל, אם אתם עוסקים במלאכת כתיבת תוכן בטח שאלתם את עצמכם כיצד הלקוחות שלכם מעריכים את עבודתכם ואת ביצועיכם.
האם הם קוראים את התוכן שיצרתם ואם הוא נושא חן בעיניהם אז כאן זה נגמר? או שהם בוחנים לאורך זמן את התוכן שיצרתם על ידי מדדי ביצוע? ומה קורה עם לקוחות שכתבתם עבורם ולא חזרו אליכם לעבודה נוספת – האם אתם יודעים אם המחיר הבריח אותם? או שמא איכות התוכן?. ואם אתם בעלי עסק וירטואלי שכותבים עבור הנכסים הדיגיטליים שברשותכם בעצמכם – כיצד אתם מודדים את איכות התוכן שיצרתם ויעילותו?.

שאלות אלו מעסיקות כותבי תוכן רבים, וכדי לענות על כל השאלות האלו בואו נחזור רגע לסיפור המפורסם מבית היוצר של האחים גרים על עמי ותמי. זוכרים את זוג הילדים שנזנח ביער על ידי אביהם בפקודת אימם החורגת? למרבה המזל, תוכניתה של האם החורגת לא צולחת וזאת מאחר שהילדים (החכמים ומלאי התושייה) פיזרו חלוקי נחל קטנים, שאפשרו להם למצוא את דרכם חזרה הביתה.


וכך בדיוק קורה במרחב הדיגיטלי; התוכן שיוצרים כותבי תוכן משאיר שובל של חלוקי נחל (או פירורי לחם), מעין עקבות ברשת, המאפשרים לכותבי תוכן, כמותכם וגם כמוני, להבין איזו תוכן עובד ואיזה לא. ולמרות שחברות, עסקים ומותגים מבינים כיום את כוחה של המילה הכתובה, רק מעטים מהמשווקים ומכותבי התוכן יודעים שיש כיום כלים נהדרים שיכולים לנתח את איכות התוכן לאורכו ולרוחבו של המרחב הדיגיטלי.

אבל רגע, למה בכלל צריך למדוד איכות כתיבת תוכן?

בעולם השיווק הדיגיטלי הכול עניין של מדידה, והגדרת מדדי ביצוע הם הבסיס להצלחה. מדדי ביצוע מאפשרים ניטור ומעקב אחר ביצועי התוכן והם פותחים צוהר לניתוח ולהבנה איזה תוכן משיג את יעדו ואיזה תוכן לא. יתרה מכך, ניתן למדוד את איכות התוכן בזמן אמת לשפר ולתקן אותו בו-במקום, בהתאם למדדי הביצוע שהתגלו בניתוח.

האתגר של כותבי תוכן וגם של  משווקים הוא, אפוא, להכיר כלים למדידת איכות כתיבת תוכן ולדעת מתי באילו כלים להשתמש, ובדיוק בשביל זה אנחנו פה. בשורות הבאות אציג בפניכם מגוון כלים שיעזרו לכם למדוד את איכות התוכן שיצרתם או שרכשתם מכותבי תוכן בפלטפורמות דיגיטליות שונות וגם נראה מתי כדאי להשתמש בכל אחד מהם.

מוכנים?

יוצאים לדרך…

כלים למדידת איכות כתיבת תוכן במרחב הדיגיטלי

מדידת איכות כתיבת תוכן בפייסבוק:

פייסבוק היא עדיין הרשת החברתית הגדולה והפופולארית ביותר בעולם ומשווקים רבים משקיעים את מרצם וזמנם בקידום מותגים וחברות בפייסבוק. כתיבת תוכן לפייסבוק שונה מכתיבת תוכן לאתר אינטרנט; היא צריכה להיות תמציתית יותר, חזותית יותר (כתיבת תוכן לתסריטים, מיקרו קופי לגרפים וכו'), משכנעת, מעניינת ומניעה לפעולה. 

כדי למדוד איכות כתיבת תוכן לרשת החברתית פייסבוק כדאי מאוד להשתמש ולנצל את כלי הניתוח האנליטיים שמציעה חברת פייסבוק. 

כך למשל, אם רוצים למדוד איכות כתיבת תוכן של פוסט מסוים, יש לבחון את מידת המעורבות, את התפוצה, את מידת השיתוף וכמות הלייקים של הפוסט אותו כתבתם בקטגוריית ניהול דפים ופרופילים. התבוננו לרגע בתמונה מספר 4. בתמונה זו מוצגות התפוצה של הפוסט, המעורבות של המשתמשים בפוסט וכמות הלייקים שקיבל הפוסט. כפי שניתן לראות, זה פוסט אורגני שאינו קודם באופן ממומן, לכן אין לו תפוצה רחבה, אין מעורבות גבוהה, אין שיתופים רבים יותר ויש רק לייק חדש אחד.

 

צילום מסך מעמוד עסקי בפייסבוק

גם דרך מנהל המודעות של פייסבוק ניתן להעריך, למדוד ולבחון איכות כתיבת תוכן, כאשר יוצרים קמפיינים ממומנים. בעת הגדרת יעדי הקמפיין אפשר להגדיר מדדי ביצוע שונים ועל פיהם לבחון את איכות התוכן בכל פוסט מקודם או מודעה ממומנת.

כפי שניתן לראות בתמונה מספר 5, אפשר לבחור מבין כמה מדדי ביצוע: מעורבות, המרות וקליקים, ועל פיהם לשפוט, לנתח ולבחון את איכות התוכן. כאשר הרעיון הוא פשוט, ככל שיש יותר מעורבות, שיתופים, המרות וקליקים, כך ניתן לומר שאיכות כתיבת התוכן בפוסט או במודעה גבוהה יותר, ולהפך – ככל שיש פחות מעורבות, פחות שיתופים, פחות קליקים ופחות המרות, כך איכות התוכן ירודה ונידרש לשפר אותו.

צילום מסך ממנהל המודעות של פייסבוק

מדידת איכות כתיבת תוכן באתרי אינטרנט ובבלוגים

אתרי אינטרנט כמו גם בלוגים הם מהנכסים הדיגיטליים הבסיסיים שמרבית החברות והמותגים מתחזקים. אז איך מודדים את איכות התוכן באתרי אינטרנט ובבלוגים?

התשובה היא ללא כל צל של ספק – גוגל אנליטיקס. גוגל אנליטיקס הוא כלי ניתוח נהדר לעוסקים במלאכת כתיבת תוכן בפרט ולמשווקים בכלל, וניתן ללמוד ממנו הרבה על איכות התוכן באתרים ובבלוגים.

צילום מסך מגוגל אנליטיקס

אל צילום המסך שבתמונה מספר הגעתי כך בגוגל אנליטיקס:
Behavior >> Site content >>Landing page


וכפי שמיד נראה, ניתן ללמוד הרבה על איכות התוכן באתר מטבלה זו. המספרים בצד ימין מייצגים עמודים באתר אינטרנט נתון. וניתן לבחון כל עמוד ועמוד ולגלות נתונים לא פחות
ממדהימים. כך למשל, לעמוד מספר 1 הגיעו 1,281 גולשים. הזמן הממוצע ששהו הגולשים בעמוד זה (Avg. Session Duration) הוא 3 דקות ו-45 שניות, ועמוד זה הביא ל-3 המרות (גולשים שהגיעו לעמוד צור קשר ומילאו את פרטיהם). ממסך זה ניתן ללמוד גם על שיעור נטישת גולשים את העמוד (Bounce Rate), כאשר כאן הערך המיוחל צריך להיות נמוך, כי אנחנו מצפים שהתוכן שלנו יהיה מעניין ולא יגרום לאחוזי נטישה גבוהים של גולשים.
ככל שיש יותר גולשים בעמוד נתון, ככל שזמן השהייה של הגולשים בעמוד ארוך יותר וככל ששיעור הנטישה קטן יותר, כך איכות התוכן בעמוד טובה יותר ואין צורך לשפר את התוכן. אולם אם מגלים ששיעור הנטישה של גולשים את העמוד הוא גבוה, כי הגולשים לא שוהים הרבה זמן בעמוד (2 שניות ובורחים) ואם מגלים בניתוח שלא מגיעים הרבה גולשים לעמוד, אז כדאי לשייף, להשחיז ואולי אפילו לכתוב את התוכן מחדש.

צילום מסך מגוגל אנליטיקס

אל התמונה הגענו כך:
Behavior >> New vs Returning

טבלה זו בגוגל אנליטיקס גם יכולה לספק נקודת מבט כללית ולשפוך אור על איכות התוכן בעמודי האתר. כפי שניתן לראות בתמונה מספר 8 ניתן למדוד את כמות הגולשים החדשים באתר, בתקופות מסוימות שנגדיר, וכן את כמות הגולשים החוזרים. מדוע אנחנו רוצים לדעת את כמות הגולשים שחזרו? כי אם גולשים חזרו שוב לאתר, אפשר להסיק שהתוכן מעניין אותם והוא איכותי. אם כמות הגולשים החוזרים קטנה, אז כדאי לשפר את התוכן באתר. גם כמות הגולשים החדשים יכולה ללמד אותנו דבר או שניים על איכות התוכן. תוכן טוב יגרום באופן טבעי לתנועה ערה של גולשים חדשים, הוא יגרום לשיתוף ויהפוך לוויראלי,  בעוד שתוכן ירוד, יביא לכך שכמות הגולשים החדשים תרד בהתמדה.

מומלץ מאוד לשחק עם עוד חיתוכים, השוואות וניתוחים שמציעה מערכת גוגל אנליטיקס ולעקוב אחר איכות התוכן באתרי אינטרנט ובבלוגים דרך כלי זה.

מדידת איכות כתיבת תוכן בניוזלטרים

אפשר למדוד גם איכות כתיבת תוכן של ניוזלטרים. רוב, אם לא כל, מערכות הדיוור המכובדות מגיעות עם מערכת לניתוח ביצועי הניוזלרים או לניתוח קמפיינים של דיוור ישיר. זאת אומרת שניתן לבחון באמצעות כלים אלו את הביצועים של כל ניוזלטר וניוזלטר ולהבין מה עובד ומה פחות.

על פי רוב מערכות האנליטיקה של תוכנות הדיוור הישיר מציעות ניתוח של כמות פתיחות הניוזלטרים, כלומר כמה מבין הנמענים אשר אליהם נשלחו הניוזלטרים אכן פתחו אותו וכמה לא טרחו לפתוח אותו. נתון זה יכול ללמד אותנו הרבה על איכות הכותרת של הניוזלטר, שכן אם הכותרת הייתה אטרקטיבית אחוזי הפתיחה של הניוזלטר כנראה היו גבוהים. 

בנוסף, ניתן ללמוד מכלי הניתוח של מערכות הדיוור האם וכמה מהנמענים לחצו על קישורים בתוך הניוזלטרים וכמה לא הקליקו. במערכות דיוור ניתן גם לבחון שיעור המרות (ביצוע פעולה רצויה כגון: כמה נמענים נרשמו למועדון לקוחות, כמה נמענים שילמו עבור מוצר/שירות, כמה הורידו תוכנה וכו'). מנתוני הקלקות ומנתוני ההמרות אפשר ללמוד על איכות משפטי ההנעה לפעולה בתוכן הניוזלטר. אם ההנעה לפעולה טובה ומשכנעת, נצפה לשיעור גובה של הקלקות והמרות. אינדיקציה נוספת לאיכות כתיבת תוכן במערכות דיוור מגיעות בדמות כמות הסרות. הסרות פירושן כמות הנמענים אשר החליטו להסיר את עצמם כליל מרשימת התפוצה לדיוור במטרה להפסיק לקבל ניוזלטרים. ככל שיש יותר הסרות, כך התוכן בניוזלטרים טעון שיפור.

 

צילום מסך ממערכת הדיוור של חברת אקטיבטרייל.

 

לסיום…

שיווק חכם של תוכן הוא כזה המונע ומבוסס-נתונים (Data-Driven). למרבה המזל, עומדים לרשותנו כיום רפרטואר רחב של כלים אנליטיים אשר ניתן באמצעותם למקסם ולמטב כתיבת תוכן למגוון פלטפורמות ולשלל נכסים דיגיטליים. יחד עם זאת חשוב לזכור שכלים אלו לא יכולים לכתוב עבורכם תוכן איכותי, בשביל זה תצטרכו אנשי מקצוע שעיקר התמחותם היא כתיבת תוכן.

יש לכם נכס דיגיטלי ואתם רוצים למדוד את איכות התוכן שבו? זקוקים לשירותי כתיבת תוכן לאחד או לכמה מהנכסים הדיגיטליים שלכם ולא יודעים היכן להתחיל? זקוקים ליד מקצועית מכוונת? בואו נדבר!

 

שנדבר?

כמה פרטים קטנים ואנחנו חוזרים אליך לעשות לך סדר!

תוכן עניינים

יש ספקות?

לא בטוחים ב-100% שאנחנו הכתובת המדויקת עבור הצרכים שלכם? מובן לחלוטין.

אני מזמינה אתכם לדבר ולהכיר קצת, ללא כל התחייבות.

בחרת בחבילת ניהול עמוד פייסבוק

כמה פרטים ואנחנו חוזרים אליך עם ההטבה

דילוג לתוכן