אונדהאוס תוכן לעסקים
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איזה תוכן גורם לאנשים לשתף ואיזה תוכן עובר לעמוד 2 בחיפוש?

הנטייה לשתף חוויות, דעות, מחשבות, שמועות, מידע ועוד עם אחרים אינה חדשה והיא חלק מהדי.אן. איי שלנו, מהטבע האנושי. למעשה אנחנו "משתפים" עם הזולת דברים משחר ההיסטוריה. בעבר זה היה מפה לאוזן, אחר כך בכתב, מאוחר יותר השיתוף התרחש גם ב"שיחות סלון" וב"שיחות ברזייה" – לא משנה איך תקראו לזה הפעילות היא אותה פעילות – שיתוף, ואנחנו משתפים עוד יותר בימים אלו. רק שהיום השיתוף נעשה אונליין.

משתפים הרבה יותר

אנחנו בעידן המידע, עידן שבו אנחנו:

  • משתפים יותר תוכן
  • המגיע מהרבה יותר מקורות
  • עם הרבה יותר אנשים
  • באופן תכוף
  • ומהיר הרבה יותר

משתפים יותר, אבל לא כל דבר

נכון, אנחנו משתפים יותר בעידן המידע אך עדיין ביחס לכל התוכן שמופק אונליין, רק חלק קטן ממנו זוכה לתהודה, לחשיפה ולשיתופים.

אז מה הופך תוכן לוויראלי? מה גורם לאדם ללחוץ על כפתור ה-Share? ואיך יוצרים תוכן שאנשים ירצו לשתף עם חברים?

התשובה, חברים, טמונה בפסיכולוגיה שמאחורי השיתוף.

פסיכולוגית השיתוף

לאחרונה פרסם ה"ניו-יורק טיימס" דו"ח ה"מפרק" לגורמים את הפסיכולוגיה שמאחורי המוטיבציות לשתף. הדו"ח הזה הוא מסמך עדכני ומרתק שאם מבינים אותו לעומק ולומדים ממנו, אז ניתן לא רק ליצור תוכן ויראלי שגורף מלא שיתופים כי אם גם גורם לנו להבין איפה טעינו עד עכשיו.

הסקר שערך ה"ניו-יורק טיימס" נערך בשלוש ערים מרכזיות בארה"ב: סן-פרנסיסקו, שיקאגו וניו-יורק, והוא ניסה לבחון מקרוב מה גורם לאנשים לשתף תוכן ברשת.

ואלו המסקנות המדהימות שעלו מהדו"ח.

1. אנחנו משתפים תוכן בעל ערך או תוכן משעשע

יש לנו מוטיבציה לשיתוף כאשר אנחנו נתקלים בתוכן מעשיר או מצחיק. מהדו"ח עולה כי 49% מהנסקרים מעידים שהם נוטים לשתף תוכן אינפורמטיבי, תוכן שמיידע את החברים במשהו חשוב או בתוכן משעשע ומבדר. יתרה מכך, כ-94% מהנחקרים דיווחו שלפני שהם משתפים תוכן בעל ערך או תוכן משעשע הם עוצרים לחשוב כיצד התוכן שהם ישתפו יסייע לחברים שלהם.

טיפ לדרך: לפני שאתם מפרסמים פוסט או ציוץ תשאלו את עצמכם: איזה תוכן בעל ערך ניתן להציג לעוקבים שלכם? איך אפשר להעשיר את החוויה שלהם? לשעשע אותם? להצחיק אותם? במה אפשר ליידע אותם שהם עוד לא יודעים? מה יגרום להם להשקיע זמן בצריכת התוכן שיצרנו?

דוגמה לתוכן משעשע:

כשזה מצחיק או בעל ערך אנשים פשוט משתפים באופן טבעי.

קרדיט תמונה: עמוד סטטוסים מצייצים בפייסבוק

קרדיט תמונה: עמוד הפייסבוק של BuzzFeed

קרדיט תמונה: עמוד הפייסבוק של Memes. בפועל התוכן שותף בטוויטר וזכה לריטטוויטים רבים.

2. אנחנו משתפים תוכן שעוזר לנו להגדיר את עצמנו

על פי הדו"ח של ה"ניו-יורק טיימס" 68% מהנסקרים דיווחו כי אחת המוטיבציות שלהם לשיתוף היא לתת לחברים מושג טוב יותר על אודותיהם ועל אודות הנושאים החשובים להם. אחד הנסקרים סיפר למשל כי הוא  משתדל לשתף תוכן שמציג אותו באור חיובי ועולה בקנה אחד עם התדמית שלו. "אני נוהג לשתף מידע מנומק, רציונלי, מעניין וכן נושאים שאני חש אליהם תשוקה אמיתית".

אנשים ששומרים על ספרים ישנים, תקליטים או דיסקים גם בשנת 2020, למשל ככל הנראה שומרים עליהם כי הם חלק חשוב מההגדרה העצמית שלהם, מהזהות שלהם, וכך בדיוק קורה גם ברשת.

טיפ לדרך: לפני שאתם מפרסמים פוסט או ציוץ מסחרי/פרסומי תשאלו את עצמכם: איך הפוסט או הציוץ הזה יסייעו לעוקבים להגדיר את עצמם? האם הוא ייתן תוקף להגדרה העצמית שלהם? כיצד התוכן שאנחנו מייצרים תורם ותואם לזהות שלהם? איזה תדמית תיווצר למשתף? והאם היא עולה בקנה אחד עם התדמית שהעוקבים שלכם רוצים ליצור לעצמם?

דוגמה לתוכן שמסייע להגדרה עצמית:

קרדיט תמונה: blog.optimizely.com

הפוסט הזה הוא דוגמה נפלאה לתוכן שעוזר לקוראים מסוג מסוים להגדיר את הזהות שלהם. הוא יוצר מעין דילמה של זהות ומאפשר לקוראים להגדיר את עצמם בעיני אחרים על ידי קריאה, מענה על חידון ולבסוף שיתוף של הפוסט עם קהל החברים שלהם. הפוסט הזה נותן תוקף וגושפנקא לאנשי שיווק שרואים עצמם כאסטרטגים המבססים את החלטותיהם על DATA (נתונים).

3. אנחנו משתפים תוכן שמחבר אותנו לאחרים

מוטיבציה חשובה נוספת שגורמת לאנשים ללחוץ על כפתור השיתוף היא הצורך לבנות ולטפח מערכות יחסים עם אחרים. על פי הדו"ח של ה"ניו-יורק טיימס" כ-78% מהנסקרים דיווחו שהם משתפים מידע כאשר הוא עוזר להם לשמור על קשר עם אנשים שונים. יתרה מכך, לטענתם חלק מהם – השיתופים האלו הם הבסיס לחברות שלהם. 73% דיווחו כי הם משתפים תוכן שעוזר להם לשמר את מערכות היחסים שלהם עם אחרים.

אם אנשים לא היו זקוקים לאנשים אחרים, אם אנשים לא היו אוהבים אנשים, אם אנשים לא היו ישויות חברתיות אז לא היו לנו היום רשתות חברתיות. וחשוב להבין את מרקם היחסים האנושיים והבין-אישיים כדי לגרום לאנשים לשתף.

טיפ לדרך: תנסו ליצור תוכן שמעורר תגובות, סיימו פוסטים וציוצים עם שאלות פתוחות. אם עוקבים ישאירו תשובות ותגובות הם כנראה גם ישתפו את הפוסט. שקלו הפקת תוכן מעורר מחלוקת או תוכן שיוצר דיאלוג. שקלו גם פרסום תוכן שיכול לתרום לזולת או לקהילה (עמותות, התנדבות, תרומות, עזרה לקהילה, אידיאולוגיה משותפת וכו').

דוגמה לתוכן שמחבר אותנו לאחרים:

קרדיט תמונה: עמוד הפייסבוק של So Vegan

אנשים אוהבים אוכל, אנשים גם אוהבים לשתף מאכלים טעימים ומתכונים מעניינים עם אנשים אחרים. כאן בדוגמה: סרטון להכנת גביעי מוס קרמל עם נגיעות מלוחות – ללא מוצרים מן החי. זה אמנם עמוד של טבעונים, אך זה מפתה ומגרה גם אנשים שטבעונות היא לא דרך החיים שלהם.

4. אנחנו משתפים תוכן שגורם לנו להרגיש בעלי ערך

עוד מוטיבציה שגורמת לאנשים לשתף על פי הדו"ח של ה"ניו-יורק טיימס" מבוססת על הרצון להיות מעורבים יותר בנעשה בעולם ומסביבנו. מהדו"ח עולה כי 69% מהנסקרים הסכימו עם ההצהרה הזו ואף הוסיפו כי כאשר הם משתפים תוכן המבוסס על הנעשה בעולם זה גורם להם לחוש כבעלי ערך בעצמם.

אחת מהנסקרות סיפרה לסוקרים: "כאשר אני מקבלת תגובה ששיתפתי תוכן מעניין או שאני רואה שהתוכן שפרסמתי משותף על ידי החברים שלי כי יש לו ערך עבורם, זה גורם לי להרגיש בעלת ערך בעולם הזה".

טיפ לדרך: נסו לספק לעוקבים שלכם תוכן עם ערך מוסף, פרסמו מחקרים, סקרים, נתונים סטטיסטיים, דוחות, מספרים וחדשות מעניינות בנישות מיוחדות. זה לא רק עוזר להגדלת כמות השיתופים זה גם מסייע למפרסמים למצב את עצמם כמומחים.

דוגמה לתוכן שגורם לנו להרגיש בעלי ערך:

קרדיט תמונה/סרטון: עמוד So Yummy

בסרטון הזה מציגים מספר שיטות לשימור מזון לאורך זמן. מה שהפך את הסרטון לוויראלי הוא שיש שם כמה שיטות חדשות ומרעננות לשימור מזון, שיכולות לדבר אל כולנו, מעין "קונץ פטנטים" מעניינים. ובעידן שבו האקולוגיה ואיכות הסביבה חשובים לכל כך הרבה אנשים, בעידן שבו אנשים לא רוצים לזרוק אוכל סתם כך לפח ובעידן שבו הכול יקר  – הפוסט הזה הדהד, ושותף על ידי מיליונים ועשה את העבודה שלו.

קרדיט תמונה/סרטון: עמוד הפייסבוק של Jay Shetty

בסרטון הזה המסר הוא לא להיכנס ללחץ ולהשוואה חברתית. תחת זאת מציע הדובר – לצעוד במסע החיים בקצב שלנו, לפי השעון האינדיבידואלי של כל אחד ואחת.

הסרטון מציג קצת נתונים שיכולים לשמש השראה:

  • הסופר והיזם המפורסם מארק קובן היה ברמן בגיל 25, בדאלאס.
  • הסופרת ג'יי.קי רולינס, מחברת סדרת הארי פוטר, הצליחה רק בגיל 32, אחרי שנדחתה על ידי 12 הוצאות לאור.
  • בעל מותג האופנה "זארה", אורטגה, השיק את המותג בהיותו בן 39.
  • ג'ק מא ייסד את עלי-באבה בגיל 35!
  • השחקן הנודע מורגן פרימן, קיבל את החשיפה הגדולה הראשונה שלו רק בגיל 52.

5. אנחנו משתפים תוכן שאנחנו מחוברים אליו ואוהבים אותו

זה נשמע אולי מובן מאליו אבל זה לא. אנשים נוטים ללחוץ על כפתור השיתוף כאשר הם פוגשים בתוכן שהם אוהבים ומתחברים אליו. כן, אם יש מסר שמדבר אלינו, שנוגע בנושאים שאנחנו אוהבים – אנחנו לא נהסס ונשתף אותו באופן אוטומטי.

על פי הדו"ח של ה"ניו-יורק טיימס" 84% מהנסקרים דיווחו שהם משתפים תוכן שתומך במטרה מסוימת או בנושא שקרוב לליבם.

טיפ לדרך: אל תפרסמו כל דבר, בטח ובטח אם מדובר בפרסום מסחרי עבור חברה או מותג. תחשבו טוב טוב לפני שאתם מעלים ציוץ או פוסט ותשאלו את עצמכם – האם התוכן ראוי? שווה? מעניין? יכול דבר לליבו של מישהו/י? מעורר השראה? מעורר רגש? סנטימנט?. הקפידו להפיק ולפרסם תוכן איכותי, בסטנדרט גבוה.

דוגמה לתוכן מרגש שרבים וגם רבות מתחברים אליו:

קרדיט תמונה: עמוד הפייסבוק של FC Barcelona

בין אם אתם נמנים על אוהדי ברצלונה או על מעריציו של מסי ובין אם לאו, התמונה הזו היא רבת עוצמה. היא מרהיבה ביופיה מבחינה אסתטית וגם מדהימה ברגע שהיא מנציחה – רגע של ניצחון. רגע שבו האוהדים מנסים לגעת במסי הכוכב תוך שהם מגביהים אותו ומעלים אותו מעלה מעלה – לכוכבים. תמונה פשוט מרגשת ונהדרת.

לפני שנפרדים…

מהדו"ח של ה"ניו-יורק טיימס" עולות כמה תובנות חשובות ומאירות עיניים אודות הפסיכולוגיה מאחורי המוטיבציות לשתף תוכן ברשת. אפשר ליישם אותן, זה ממש לא בשמיים, אבל חשוב להבין שמדובר במאמץ מתמיד לעניין, לרגש, לסקרן, לעורר, להעשיר, לבדר ולשעשע את העוקבים.

אהה, ותשכחו את מה שרוס אמר לצ'נדלר, גם הפחדות יכולות לגרום לאנשים ללחוץ על כפתור השיתוף

שנדבר?

כמה פרטים קטנים ואנחנו חוזרים אליך לעשות לך סדר!

תוכן עניינים

יש ספקות?

לא בטוחים ב-100% שאנחנו הכתובת המדויקת עבור הצרכים שלכם? מובן לחלוטין.

אני מזמינה אתכם לדבר ולהכיר קצת, ללא כל התחייבות.

בחרת בחבילת ניהול עמוד פייסבוק

כמה פרטים ואנחנו חוזרים אליך עם ההטבה

דילוג לתוכן