דיזולב ל-2009, חברות קידום אתרים מגיעות לכדי ההבנה כי זה ממש לא מספיק להטמיע מילות מפתח בעמודי האתר, חייבים לצקת תוכן ממשי לאתר. זה הזמן שבו עולם השיווק ועולם קידום האתרים מתחילים להתקרב, התוכן מצטרף לחצר המלוכה ומוכתר "מלך", אבל ייקח עוד קצת זמן עד ששני עולמות אלו כמעט ויתמזגו.
אקסטרים לונג שוט לשנת 2011, אופטימיזציה טכנית לאתר כבר ממש לא מספיקה ו"להעמיס" מאמרים חסרי משמעות וחסרי ערך לאתרי אינטרנט כבר לא מקדם אתרים לראש תוצאות החיפוש. כל מי שעוסק בקידום אתרים מבין שהגיעה העת לייצר תוכן איכותי, משכנע ומניע, שישאיר את הגולשים באתרים כמה שיותר זמן. המונח Bounce Rate מקבל משמעות מיוחדת וזמן השהות של גולשים באתרים הופך לקריטי. בום – קידום אתרים וחשיבה שיווקית מתקרבים עוד יותר.
השנה היא כבר 2013, המיזנסצנה מתפתחת והופכת מורכבת עוד יותר. פייסבוק, טוויטר ורשתות חברתיות נוספות הן כבר עובדות קיימות והופכות למרכז התעניינות, והמושג תוכן? תוכן הוא כבר הרבה יותר ממילים. מקדמי אתרים מבינים שתוכן יכול להיות המילה הכתובה אבל הגולשים רוצים גם סרטונים, תמונות, אינפורגרפיה, גרפים, דיאגרמות וחווית גלישה דינמית. ההבחנה בין שיווק לבין קידום אתרים מטשטשת ומקדמי אתרים חייבים לפתוח את הראש ולהדגים חשיבה יצירתית, מחוץ לקופסה.
זום-אין לימינו: אופטימיזציה לתוכן
בשעה טובה הגענו לימינו. הימים הם ימים שדורשים דיפ-פוקוס. אופטימיזציה היא כבר מילה ששגורה בפי כול, ואם עד ממש לא מזמן קידום אתרים התרכז באופטימיזציה טכנית של האתר, עכשיו קידום אתרים הוא בעיקר אופטימיזציה לתוכן האתר.
נגמרו ימי ה"שגר-ושכח" של תוכן. כעת יש צורך לבצע בדיקה שוטפת לכלל דפי האתר בגוגל אנליטיקס (Google Analytics) ובקונסולת החיפוש (Search Console), לצקת כל הזמן תוכן שיווקי מעניין, רענן ועדכני, למחוק ולכתוב מחדש עמודי תוכן שמבריחים, לא עלינו, גולשים מהאתר.
חווית משתמש (UX) הופכת למילה רבת עוצמה, ותשומת הלב מופנית סוף סוף לגולשים אנושיים ולא לזחלנים הרובוטיים של גוגל.
אסטרטגיות קידום ושיווק מתקרבות עוד יותר והופכות שלובות זו בזו. באקלים הזה נולדת 'אסטרטגיית האוקיינוס הכחול', על פיה כדאי מאוד לפנות לקהלים שמחוץ לנישה הצרה, והקידום האורגני וזה הממומן מתחילים במקביל גם להתמקד בביטויי זנב ארוך.
בכל יום יש עוד ועוד מתחרים והמאבק על המקום הראשון הופך קשה ומאתגר עוד יותר. 'אסטרטגיית גורד השחקים' מנסה לספק מענה בדיוק לבעיה זו ומפצירה בנו לבדוק היטב איזה תוכן קידם את המתחרים ולייצר תוכן שמתעלה על שלהם – הן מבחינת האורך, הן מבחינת העומק והן מבחינת האיכות.
בדיקות A What now?
בדיקות A/B (A/B Testing) שמגיעות מתחום פיתוח התוכנה כובשות את עולם השיווק והקידום ומספקות מסגרת מחשבתית חדשה. כזו המעודדת לערוך ניסויים ובדיקות בתגובות של הגולשים לעמודי תוכן כדי שאלו יעזרו בקביעת ניסוח התוכן שמביא את התוצאות הטובות ביותר.
אופטימיזציית תוכן בעידן החדש: כך עושים את זה היום, כך עושים את נכון:
- לומדים את קהל היעד – מה הוא רוצה? מה הם החלומות שלו? מה מעכב אותו? מה מפחיד אותו? מה מעניין אותו? מה יגרום לו להפוך מעורב?
- מבצעים מחקר מתחרים – מסתכלים הצידה ובוחנים היטב את המתחרים, מה הם עושים טוב, מה החוזקות שלהם? האם אפשר ללמוד מהם? בנוסף, בודקים מה הם עושים לא טוב ונמנעים מלעשות זאת.
- מחקר מילות מפתח – ממשיכים להשתמש בכלי מילות המפתח אך גם מחפשים טרנדים וכיוונים חדשים ב-Search Console, ובעצם בכל כלי שעומד לרשותכם. מזהים מילות מפתח רלוונטיות, ביטויים בעלי זנב ארוך, ומחפשים מילות מפתח גם מחוץ לנישה הצרה.
- מפיקים תוכן מתאים – מאמרים, כתבות, וידאו, תמונות, מחשבונים, מפות, גרפים, ממים, חידונים, שאלונים, סקרים ועוד. דואגים שהתוכן המופק יהיה טוב יותר מזה של המתחרים הנמצאים במקומות הראשונים – בכל היבט, ומפיקים תוכן שיוצר מעורבות ועניין בקרב הגולשים.
דוגמה לתוכן יוצר מעורבות מאתר WOMEN.COM – שימוש בחידונים ושאלונים מאתגרים:
עוד דוגמה לתוכן יוצר מעורבות ועניין מאתר NutritionSecrets.com – תוכן פשוט, ישיר ומשכנע:
דוגמה נוספת לתוכן מעניין מאתר Baby.com – מעין 'מחשבון' העוקב אחר התפתחות התינוק עבור אימהות:
- עורכים אופטימיזציה לתוכן החדש באתר: Meta descriptions, Meta Keywords, Meta title, קישורים פנימיים, מכניסים את עמודי התוכן החדשים למפת האתר ו"מודיעים" לגוגל שיש עמודי תוכן חדשים שצריך לאנדקס על ידי שימוש ב-Fetch And Render ב-Search Console.
- מוודאים שהאתר מתאים לחוויית גלישה גם בטלפונים הניידים, וכי כל התוכן ברור, בהיר, קולע ויוצר מעורבות גם במובייל.
- מגדירים יעדי הצלחה ברורים – יעדי טראפיק, יעדי פרפורמנס, יעדי חשיפה ויעדי מעורבות.
- מבצעים בדיקות A/B מדי תקופה על בסיס קבוע ובודקים ביצועים לאור היעדים. בודקים איזה עמודים מעניינים את הגולשים ואילו עמודים דורשים ריענון מחדש. אם צריך לעדכן ולאוורר עמודים מסוימים, אז יוצרים תוכן חדש ומושך יותר עד שהתוכן יעמוד ביעדים שהגדרנו לעצמנו בסעיף הקודם.
רוצים לשדרג את התוכן באתר ולהתאים אותו לגוגל באופן מושלם? צרו קשר